Tutorials

Den ultimative ASP Guide

Denne artikel er stadig under udarbejdelse!

Hvis du gerne vil tilføje avancerede funktioner til dit website, så er Active Server Pages (ASP) måske noget du bør kigge på.

Målet med denne guideer, at give dig grundig, men samtidig overskuelig, indførsel i, hvordan du kommer igang med at bruge ASP. Vi starter helt fra bunden, men kræver dog, at du i forvejen har et godt kendskab til HTML (og gerne CSS). Derfor anbefaler vi at du starter med vores HTML-tutorial, hvis du ikke allerede har erfaring med HTML.

ASP er en microsoft teknologi, som kan anvendes til rigtig mange forskellige ting eksempelvis debatfora, afstemninger, webshops, SMS-sendere eller mailinglister – kun din fantasi sætter grænsen. Det er ikke svært at lære ASP. mem vær dog opmærksom på, at ASP er mere avanceret og krævende at lære end f.eks. HTML. Derfor kan det godt være, at du får brug for tålmodighed undervejs.

Vi har bestræbt os på at skrive så pædagoisk og let forståeligt som muligt – men hvis du undervejs får brug for hjælp, anbefaler vi at du søger hjælp f.eks. på forumet hos NemProgrammering.dk, udvikleren.dk eller andre stedet på nettet, hvor du frit kan stille spørgsmål.

Hvilke programmer behøver jeg?

Det antages at du allerede har en teksteditor og ved hvordan den bruges.

Dernæst har du brug for at have adgang til en PC eller en server, som kan afvikle ASP. I modsætning til f.eks. HTML og CSS stiller ASP nemlig ikke krav til hvilken browser dine besøgende har – men derimod til hvilken type server dine sider ligger på.

ASP er nemlig en serverside teknologi. Det vil føre for vidt at forsøge at forklare om serverside teknologier på nogle få linier. Derfor handler de næste sektion om, hvordan ASP virker og hvordan du sætter din computer op til at kunne afvikle ASP. Derefter vil vi dykkere mere ned i de
specifikke funktioner og metoder i de efterfølgende sektioner.

Når du er færdig med denne guide vil du kunne kode ASP – og dermed have adgang til uanede muligheder for at tilføje interaktivitet til dine hjemmesider.

Denne artikel er under udarbejdelse – stay tuned!

HTML.dk
På HTML.dk ❤ vi kode. Vi skriver kode, læser kode og drømmer kode... Her på sitet deler vi ud af vores viden, og har du brug for vores hjælp, skal du være velkommen til at kontakte os!